Mesto Tolmin in njegova okolica sta s svojo ponudbo idealna za aktivne počitnice v naravnem alpskem okolju.

 

Mesto
Tolmin, predalpsko mestece s 4000 prebivalci, leži ob sotočju rek Soče in Tolminke ter tik ob južnem robu Triglavskega narodnega parka. Skozi celotno zgodovino je bilo upravno središče zgornjega Posočja.

 

Izleti
Okolica Tolmina nudi številne možnosti za izlete v še neokrnjeno naravo, pohode na bližnje hribe in planine ter vzpone v gore (Julijske alpe). Zanimivi sta tudi gorski vasici Čadrg in Tolminske Ravne ter izlet z avtovlakom v Bohinj.

 

Hrana in pijača
Tolminska je znana po izdelavi planinskega sira in skute, ki ju pridelujejo v mnogih okoliških sirarnah. Tudi za sladkosnede je poskrbljeno s skutnimi štruklji in potico, za najbolj zahtevne pa je na voljo pestra gostinska ponudba.

 

Šport in rekreacija
Tolminska je odlična izbira za aktivne počitnice. Bistre reke so privlačne za vodne športe in ribolov, gozdne poti vabijo gorske kolesarje, medtem ko ima celotna Tolminska kotlina odlične lasnosti za jadralno padalstvo in zmajarstvo.

 

Prireditve
V poletnem času mestece Tolmin žubori ob velikih glasbenih festivalih in drugih prireditvah, ki se jih udeležuje na stotine ljudi iz bližnje in daljnje okolice.

 

   
 

Foto: Apartma Gorjan in LTO Sotočje